Τοπική Μονάδα Υγείας

Το ορόσημο λειτουργίας εκατό δομών Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) σε όλη τη χώρα θα αγγίξει μέχρι τον Μάιο το υπουργείο Υγείας, με έμφαση στις περιοχές με την μεγαλύτερη ανάγκη. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης δύο νέες ακόμη δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον δήμο Παύλου Μελά, ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φαίνεται προς βαίνει προς λύση το πρόβλημα για την εξεύρεση χώρων που θα φιλοξενήσουν αρχικά δύο δομές ΤοΜΥ στην περιοχή της Τούμπας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, εντός του Απριλίου αναμένεται και η επαναπροκήρυξη για το ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες δομές. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, επισκέφτηκε σήμερα τρεις νεοσύστατες δομές ΤοΜΥ, στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Ευκαρπία, στην Πολίχνη και στην Σταυρούπολη, όπου συνομίλησε με το προσωπικό για τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους, τα προβλήματα, αλλά και για τον προγραμματισμό των δράσεών τους προς την τοπική κοινωνία.

«Στη δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζουμε καθώς έχουμε και δύο νέες δομές που είναι σε φάση τελικής υλοποίησης και αναμένεται η λειτουργία τους σύντομα, πάλι στο δήμο Παύλου Μελά, όπου υπήρχε η μεγαλύτερη ανάγκη και καλώς δόθηκε το βάρος εδώ. Οι ΤοΜΥ αναπτύσσονται με καλούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα, έχουμε φτάσει σήμερα τις 44 δομές, και μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα αγγίξουμε το πρώτο ορόσημο που βάλαμε ως στόχο, να φτάσουν τις 100 δομές μέχρι τον Μάιο. Και δεν σταματάμε εδώ», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Βαρδαρός.

Ήδη, στην δυτική Θεσσαλονίκη, λειτουργούν οι τρεις πρώτες δομές, στην Νικόπολη, στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους, ωστόσο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν έχει αναπτυχθεί προς το παρόν κάποια δομή, εξαιτίας προβλημάτων στην εξεύρεση χώρων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, σύντομα θα λυθεί το ζήτημα, καθώς έχουν εντοπιστεί κάποιοι χώροι με την συνδρομή του Χαρίσειου Γηροκομείου, ενώ γίνεται και αναζήτηση χώρων προς μίσθωση. «Σύντομα θα έχουμε αντίστοιχες δομές και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον δύο αρχικά στην περιοχή της Τούμπας. Έχουν βρεθεί κάποιοι χώροι», διαβεβαίωσε ο κ.Βαρδαρός.