Αίτημα για να κηρυχθούν οι δήμοι Σκύδρας και Αλμωπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Sharing is caring!
0Shares

Αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σκύδρας και Αλμωπίας έστειλαν η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στις περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα το αίτημα αφορά, αντίστοιχα, τις Κοινότητες Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς, του Ανύδρου, του Μανδάλου, της Καλής, του Προφήτη Ηλία, της Καλλίπολης με τον οικισμό Σανδαλίου Μενηίδας και του Μαυροβουνίου, του Λιποχωρίου, των Καλυβίων, της Σκύδρας, των Σεβαστειανών, του Ριζού, του Αρσενίου, της Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος της Σκύδρας.

Στο αίτημα αναφέρεται ότι έχουν υπερχειλίσει:

Η Τάφρος 66, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμύρας στο Λιποχώρι κι Αρσένι.Ο ποταμός Εδεσσαίος με αποτέλεσμα την πλημμύρα στα Σεβαστειανά, Μαυροβούνι, Σκύδρα.
Ο ποταμός Αλμωπαίος με αποτέλεσμα την πλημμύρα στον Προφήτη Ηλία και στην Καλή.Το ρέμα της Βαλιβίτσας που πλημμύρισε περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας.
Το ρέμα Δροσερού μαζί με άλλα ρέματα με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμύρας στο Άνυδρο, Μάνδαλο, Καλλίπολη (Σανδάλι), ρέματα στις περιοχές Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς και ρέματα στις περιοχές Καλυβίων, Ριζού, Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος με ανάλογες επιπτώσεις.
Νωρίτερα, η Δήμαρχος Σκύδρας είχε αποστείλει έγγραφο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας την άμεση αποστολή συνεργείων, προκειμένου να συνδράμουν τις υπηρεσίες του Δήμου που εργάζονται εντατικά καθώς ο Δήμος Σκύδρας πασχίζει, κάθε φορά, ν ΄αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις δικές του δυνάμεις, ενώ δέχεται όλα τα νερά των ορεινών και πεδινών περιοχών της Έδεσσας και της Αλμωπίας.
Από την άλλη, η πόλη της Αριδαίας, ο οικισμός της Υδραίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Αψάλου, Γαρεφείου, Δωροθέας και ο οικισμός Αγάθης, Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Όρμας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Σαρακηνών, Τσάκων και ο οικισμός Χρύσας. Στη Δ.Ε. Εξαπλατάνου οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Περίκλειας και ολόκληρος ο κάμπος της Αλμωπίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όσο τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και δεν υποχωρούν.

Ο Δήμος Αλμωπίας, όπως αναφέρει στο αίτημά του προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, έχει ενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό μηχανημάτων, έργου και οχημάτων που διαθέτει και όλο το προσωπικό του είναι σε επιφυλακή και προσπαθούν να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.