Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων, λόγω απουσίας Μπουτάρη

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Sharing is caring!
0Shares

Ο Σταύρος Καλαφάτης έθεσε θέμα για την πρόταση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο για την ονομασία των Σκοπίων, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω της απουσίας Μπουτάρη. Η πρόταση του κ. Καλαφάτη τέθηκε σε ψήφιση, ωστόσο δεν συζητήθηκε αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» τόνισε ότι: “Δεν είναι καταλυτική η παρουσία του δημάρχου. Άλλωστε ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Έχουμε μια εικόνα για τις απόψεις του. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, που να μην γνωρίζει τις απόψεις του. Μάλιστα όταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο συζητούσαμε ένα σημαντικό θέμα όπως το Γενικό Πολεοδομικό και ο δήμαρχος ήταν απών, δεν τέθηκε από την διοίκηση το ίδιο επιχείρημα.”.

Η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου τόνισε πως δεν θεωρεί απαραίτητο να βγει ψήφισμα, ωστόσο θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες αν γίνει η συζήτηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης είπε ότι:“Είμαστε υπέρ να συζητήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα, δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά να είμαστε όλοι έτοιμοι”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Σεβρής επεσήμανε πως: “Σήμερα είναι καλή ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα, γιατί ξενίζει και τους πολίτες εμείς εδώ στο δημοτικό μέγαρο να πετάμε χαρταετό για ένα τέτοιο θέμα”.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δεν ήταν το δημοτικό συμβούλιο, καθώς σήμερα παραβρέθηκε στο γεύμα που που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.