Θεσσαλονίκη: Στις 15 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου δ.σ. του ΟΛΘ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Sharing is caring!
0Shares

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί βάσει προγράμματος η εκλογή του νέου, μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ενώ νωρίτερα, πιθανώς και σήμερα, θα ολοκληρωθεί -όπως προβλέπεται από το τυπικό της διαδικασίας- η υποβολή των παραιτήσεων των μελών του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ.

Η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί κατά τις συνεχιζόμενες εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, οι οποίες είχαν διακοπεί στις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος, ώστε οι εγκριθείσες (στην ίδια γενική συνέλευση) τροποποιήσεις καταστατικού ν΄ αναρτηθούν και να επικυρωθούν στο ΓΕΜΗ.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Κωσταντίνος Μέλλιος, η τρέχουσα διοίκηση θα παραδώσει χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα ώς προς τις οφειλές ιδιωτών προς τον Οργανισμό.

«Οι οφειλές παρακολουθούνται τακτικότατα και έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες. Οι οφειλές της τελευταίας πενταετίας -μέχρι το τέλος του 2017- έχουν κλείσει, αφού έχει γίνει εκκαθάριση και έχουν βεβαιωθεί στην εφορία. Σε ό,τι αφορά δε τις οφειλές από μισθώματα κτλ έχουν βγει δικαστικές αποφάσεις για τα μίσθια. Οφειλές σε εκκρεμότητα λοιπόν δεν έχουμε, πέρα από όσες αφορούν τις τρέχουσες συναλλαγές» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στη «South Europe Gateway Thessaloniki» (σ.σ. την εταιρεία ειδικού σκοπού, που σύστησε η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS»), είχε υπογραφεί στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Στη συνέχεια, οι υπογραφές στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου μπήκαν στις 2 Φεβρουαρίου.

Πριν από τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ, ο Οργανισμός λειτουργούσε τις λιμενικές υποδομές και παράλληλα ήταν δημόσια αρχή υπεύθυνη για το λιμάνι, δηλαδή ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος ταυτόχρονα. Η αρχική σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί το 2001 μεταξύ ΟΛΘ και ελληνικού Δημοσίου είχε διάρκεια 50 ετών.

Η νέα τροποποιημένη σύμβαση, στην οποία προβλέπεται η αφαίρεση των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τον ιδιώτη ΟΛΘ πλέον και παράλληλα η ρύθμιση των σχέσεών του με το ελληνικό Δημόσιο, λήγει το 2051, με επιστροφή όλων των λιμενικών υποδομών και εξοπλισμού στο ελληνικό Δημόσιο.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.