Μπουτάρης: Δεν ζήτησα αλλαγή του αεροδρομίου Μακεδονία, ήταν ένας προβληματισμός

0
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσπαθεί να «μαζέψει» ότι… μπορεί να μαζευτεί και τονίζει πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε ότι αφορά την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία σε Νίκος Γκάλης. «Απομονώθηκε μια φράση» από τα λεγόμενα του καθώς στα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δεν αναφέρονται έτσι όπως προβάλλονται από τα ΜΜΕ, είπε ο ίδιος. Επεσήμανε ακόμη πως, κοιμόταν και του πέταξαν μια ερώτηση… Τόνισε ότι τον μπέρδεψε…

«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία», ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε λέγοντας πως εξέφρασε την ανησυχία του και πως το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου. Αυτό που δεν αλλάζω είναι ότι έχουμε χάσει στο θέμα αυτό. Πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα «Μακεδονία», έχουμε χάσει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.