Λαφαζάνης: Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ανίκανη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα

0
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε στην τουρκική πρόσκληση στα Ίμια και τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει μετατρέψει τη χώρα σε… σάκο του μποξ και ότι είναι ανίκανη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:]

«Η νέα τουρκική επιθετική κίνηση στα Ίμια με τον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού αποτελεί πολύ σοβαρή ως πρόκληση για να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός.
Είναι σχεδόν προφανές ότι η Τουρκία δεν αρκείται πλέον στο “γκριζάρισμα” των Ιμίων αλλά και θέλει να επιβάλει “ντε φάκτο” την κυριαρχία της στις βραχονησίδες, στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεωρητικής της πολιτικής στο Αιγαίο.
Την ίδια ώρα η προηγηθείσα ακινητοποίηση του σκάφους γεωτρύπανου της ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ, επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία περνάει σε νέα επιθετικότερη κλιμάκωση, με την οποία θέλει να αχρηστεύσει στην πράξη τα θαλάσσια δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, παραδομένη στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Γερμανική ΕΕ, αποδεικνύεται ανίκανη να προασπίσει τα νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ όλο το μνημονιακό μπλοκ έχει μετατρέψει την ελληνική αποικία σε “σάκο του μποξ” της περιοχής.
Ειδικότερα, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά και η τυφλή δορυφοροποίηση της στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν προσφέρουν την παραμικρή ασφάλεια στην χώρα μας αλλά αντιθέτως αποτελούν το πολιτικό έδαφος για να εκδηλώνονται σε βάρος της πατρίδας μας όλο και πιο μεγάλες απειλές και πιέσεις και κίνδυνοι πολεμικών περιπετειών.
Αυτήν την ώρα όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η άμεση και πιο μεγάλη απειλή για την Ελλάδα στην περιοχή μας προέρχεται από το καθεστώς Ερντογάν και τις κατεστημένες δυνάμεις της Άγκυρας και ότι αυτή η απειλή που επιδιώκει τον ακρωτηριασμό της χώρας και τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια Ελλάδα που έχει καταντήσει οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των δυτικών κέντρων με διατεταγμένη δορυφορική πολιτική.
Αυτήν την ώρα η χώρα χρειάζεται μια βαθιά ανάσα ελευθερίας, δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων μια παρακμιακή κυβέρνηση παραδομένων υπαλλήλων και μαζί της όλο το αμαρτωλό και ξεπουλημένο μνημονιακό μπλοκ, για να ακολουθήσει μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με μια ανεξάρτητη, πολυδιάστατη στρατηγική διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, χωρίς υποδουλώσεις και κηδεμονίες.
Η πρόκληση της προοδευτικής δημοκρατικής ανατροπής σήμερα δεν είναι μόνο μια πρόκληση οικονομικής επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά και πρόκληση για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας”.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.