Σήμερα έγινε γνωστή η έκθεση του παρατηρητή του μη διεξαχθέντος αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, όπου επιβεβαιώνεται η εκπρόθεσμη αντικατάσταση του Όσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, αλλά και η καθυστερημένη εξέτασή του από τον γιατρό του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει και σήμερα ότι ο Όσκαρ Γκαρθία παρανόμως βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο δηλωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού, Χρήστος Κόντης (στο πρώτο έγγραφο που παραδόθηκε στους αξιωματούχους της αναμέτρησης από τους «ερυθρόλευκους»), αντικαταστάθηκε πολύ μετά από τον 44χρονο τεχνικό (το όνομα του οποίου αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα), σε παράβαση των κανονισμών.

Οι «ασπρόμαυροι» βασιζόμενοι στην έκθεση του παρατηρητή θα ζητήσουν να κατακυρωθεί το παιχνίδι με 3-0 υπέρ τους και να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό, καθώς ο αγώνας της Κυριακής (25/2) δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα των φιλοξενουμένων.

Ακόμη και νόμιμα, τελικά, να ήταν στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Γκαρθία, δεν προκύπτει τραυματισμός του, όπως λένε στη Μικράς Ασίας, που να δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να αποχωρήσουν από το γήπεδο χωρίς τη συγκατάθεση των διαιτητών, οι οποίοι έφυγαν για τα αποδυτήρια αφού είχε αποχωρήσει η ομάδα του Πειραιά.

Η έκθεση του γιατρού αγώνα

Στην έκθεση του παρατηρητή, αλλά και στο φύλλο αγώνα, επισυνάπτεται η έκθεση του γιατρού του αγώνα στην οποία αναφέρεται ότι συνόδευσε τον Όσκαρ Γκαρθία ως τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, εκεί όπου παράγοντες των «ερυθρολεύκων» επί 15′-20′ του απαγόρευσαν την είσοδο προκειμένου να τον εξετάσει. Στην έκθεση του ο γιατρός του αγώνα προσθέτει ότι όταν ο τέταρτος διαιτητής (Κομίνης), που τον συνόδευσε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, τον ρώτησε αν ο Γκαρθία μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, η απάντησή του ήταν καταφατική: «ναι, μπορεί».

Από τον ΠΑΟΚ γίνεται λόγος για θέατρο και προσποιητό τραυματισμό του Γκαρθία, ποντάροντας πολλά σ’ αυτή την άρνηση από πλευράς Ολυμπιακού να εξεταστεί ο προπονητής τους από τον γιατρό του αγώνα, παρουσία του τέταρτου διαιτητή και του παρατηρητή της Λίγκας.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα βασίσει τη νομική γραμμή του και στο γεγονός ότι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητήθηκε η μεταφορά του Καταλανού προπονητή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, «επειδή αισθανόταν ζαλάδες», αλλά παρότι έπρεπε να παραμείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο, υπέγραψε μόνος του και αποχώρησε φορώντας κολάρο στις 10 το πρωί της Δευτέρας (26/2).

Απάντηση από Ολυμπιακό

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ο Κώστας Καραπαπάς.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην ενέργεια αυτή θέλοντας να απαντήσει στα όσα αναφέρουν από τον ΠΑΟΚ περί μη δήλωσης του Όσκαρ Γκαρθία στους αξιωματούχους του αγώνα.

«Είστε πραγματικά νούμερα έτσι; Μήπως ξέρετε να διαβάζετε μόνο κυριλλικό αλφάβητο; Μόνο ρώσικα; Με τα ψέματα για το φύλλο αγώνα και επικαλούμενοι κανονισμούς που δεν ισχύουν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αμυνθείτε; Τόσο φελλοί είστε; Αν πάντως επιμένετε να μη διαβάζετε το φύλλο αγώνα, πάρτε το και πείτε μας, ποιός είναι δηλωμένος προπονητής», έγραψε: