Αργά τη νύχτα, την περασμένη Δευτέρα, αφού επέστρεψε από την Τρίπολη όπου είχε βρεθεί για να ανοίξει τις εργασίες Περιφερειακού συνεδρίου, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποφάσισε να κλείσει το δύσκολο κεφάλαιο που άνοιξε για την κυβέρνηση με την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου εισέπραττε επίδομα ενοικίου της τάξης των 1.000 ευρώ μηνιαίως, με την ιδιότητα της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού.

Η «πρωτοτυπία» στην συγκεκριμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι ο κύριος Παπαδημητρίου δήλωσε την παραίτησή του με γραπτό μηνυμα SMS από το κινητό του τηλέφωνο στο τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

«Καλησπέρα Αλέξη. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πως είναι δύσκολη η παραμονή μου στην κυβέρνηση. Γι αυτό σου δίνω την παραίτησή μου. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να υπηρετήσω τη χώρα», ανέφερε το μήνυμα του κυρίου Παπαδημητρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσε στο ίδιο κινητό τον χαρακτηριστικό ήχο για την παραλαβή αντίστοιχου μηνύματος. Ήταν από το κινητό του πρωθυπουργού και έγραφε:

«Λυπάμαι πολύ. Ορισμένες φορές η ζωή φέρνει τα πράγματα διαφορετικά απ’ ό,τι τα σχεδιάζουμε. Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου και τη σέβομαι. Θέλω να σε ευχαριστήσω για όσα έκανες.»

Εκ των υστέρων, κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η επίδοση του κυρίου Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας δεν ήταν απολύτως ικανοποιητική, υπό την έννοια ότι οι ρυθμοί – ιδιαίτερα στο «καυτό» ζήτημα της επιτάχυνσης των επενδυτικών διαδικασιών – παραμένουν αργοί. Ως εκ τούτου, αναμενόταν να αντικατασταθεί, όποτε αποφάσιζε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Δεν ισχύει το ίδιο για την κυρία Αντωνοπούλου, καθώς η δική της θητεία στο υπουργείο Εργασίας ως αναπληρώτριας υπουργού θεωρείται στην κυβέρνηση μάλλον επιτυχημένη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.