Επίθεση των ΜΑΤ σε μέλη του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Καποδιστρίου

0
Sharing is caring!
0Shares

Απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπς δέχτηκαν από τα ΜΑΤ μέλη σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.

Στο συμβολαιογραφικό γραφείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, ζήτησε να συναντηθεί με τον συμβολαιογράφο, δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσήλθαν εκείνη τη στιγμή από παρακείμενο σημείο, επιτέθηκαν με βιαιότητα κάνοντας χρήση χημικών ενάντια σε όλους τους συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» και «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες», ενώ τα ΜΑΤ είχαν φράξει την είσοδο. Αποχώρησαν ύστερα από λίγο με πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση ο Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα κατήγγειλε την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις δυνάμεις καταστολής για την απρόκλητη επίθεση σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως «όπου δεν πιάνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης χρησιμοποιεί το μαστίγιο, την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους για να διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων». Κάλεσε τους εργαζόμενους σε δυνάμωμα της οργάνωσης σε χώρους δουλειάς, να παρεμποδιστούν οι πλειστηριασμοί «ώστε κανείς εργαζόμενος, φτωχομεσαίος αγρότης, βιοτέχνης να μη χάσει το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι του, να μη χάσει το βιος του».

πηγή: 902.gr

Sharing is caring!
0Shares