Αθήνα: Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφείο στη Σταδίου

0

Μπλοκ διαδηλωτών της Λαϊκής Ενότητας δέχτηκε βίαιη και απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα (Σταδίου 39), στο οποίο μεταξύ άλλων πραγματοποιούνταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 89τ.μ, με τιμή εκκίνησης 85.000 ευρώ για χρέος 182.000 ευρώ.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας έφτασε σε ακραίο σημείο όχι μόνο με την ρητή απαγόρευση εισόδου στο συγκεκριμένο κτίριο αντιπροσωπίας των διαδηλωτών, αλλά και με την βίαιη απώθηση από διμοιρίες των ΜΑΤ με ασπίδες και κράνη και του Παν. Λαφαζάνη αλλά και όλων των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, με τα οποία διαμαρτύρονταν γιατί η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί τους ένστολους να φυλάνε τους τραπεζίτες και επίορκους συμβολαιογράφους, ώστε να ξεσπιτώνουν με ένα κλικ στο πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή ή απλά και ενός κινητού τηλεφώνου, ανενόχλητα λαϊκές οικογένειες και να αφανίζουν περιουσίες κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.

Παρά την απρόκλητη αστυνομική καταστολή το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών σημείωσε μεγάλη νίκη, γιατί αναστάλθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο στη Σταδίου 39.

Σήμερα 28/02/2018 ήταν προγραμματισμένοι περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι προστατεύονταν σε όλες τις πολυκατοικίες που υπήρχαν συμβολαιογραφεία που τις πραγματοποιούσαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ. Από αυτούς δεκάδες αφορούσαν πρώτες κατοικίες ή ακίνητα αξίας κάτω από 300.000 ευρώ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα ψέματα των Τσίπρα – Κοντονή – Τσακαλώτου οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες.

πηγή: iskra.gr