Η περιοχή του Φιλύρου επελέγη τελικά για την ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου, όπως αποκάλυψε χθες το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης το αίτημα της κοινωνίας είναι ανεγερθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου καταθέτοντας στα πρακτικά τις επιστολές των δημάρχων της περιοχής.

Όπως περιγράφεται από τους τους φορείς της πόλης το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου είναι αντικειμενικά ιδανική λύση για την ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος γιατί βρίσκεται πάνω στον Περιφερειακό, απέναντι υπάρχουν τα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» και τέλος βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες, την περιοχή με την πιο ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.
Παράλληλα, έχει σχεδιασθεί να υπάρχει και στάση του Μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκτασή του προς τα δυτικά. Ωστόσο με την συγκεκριμένη θέση ανέγερσης διαφωνεί το υπουργείο Υγείας καθώς όπως απάντησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της χώρας μπορεί να ακυρώσει ή να καθυστερήσει την υλοποίηση κάποιων πραγμάτων.
Για αυτό επιλέξαμε ένα χώρο πάνω στο Φίλυρο, έχει έναν επαρκή χώρο 40 στρμ, απέχει από το κέντρο 7,5 χλμ, από τον Περιφερειακό 4,5 χλμ και μπορεί να χτιστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα καλύπτει όλη τη Βόρεια Ελλάδα αμεσα καθώς το οικόπεδο ανήκει στο υπουργείο Υγείας».
Μάλιστα για τα προσκόμματα που επικαλέστηκε θεώρησε πως μπορεί να τεθούν από τον Στρατό ο οποίος ενώ αρχικά είχε παραχωρήσει μέρος του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στην τοπική κοινωνία στη συνέχεια πήρε πίσω την παραχώρηση και τώρα σέρνει στα δικαστήρια τον νυν και τον πρώην δημάρχους Παύλου Μελά για καταπάτηση.
Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει ένα ιλιγγιώδες πρόγραμμα δωρεών ύψους 200 εκ. ευρώ στην Υγεία, εκ των οποίων τα 50 εκ. θα διατεθούν για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει τη στελέχωση, την υλικοτεχνική υποδομή και τη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο θα λειτουργεί ως νοσοκομείο δημοσίου δικαίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.