ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ: Η ΝΔ ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού κράτους

0

«Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες» τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας σε δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, περί κομματικής άλωσης του κράτους και αύξησης των θέσεων των γραμματέων στα υπουργεία.

Στην απάντησή του, το υπουργείο κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ούτε μπορεί να κατανοήσει, ούτε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται, καθώς οι επιτελικές θέσεις της έχουν για πρώτη φορά προκηρυχθεί ανοιχτά και δημόσια».

Επισημαίνει ακόμα ότι με τη δήλωση αυτή προσέβαλε αφενός τους χιλιάδες υποψηφίους για τις 69 επιτελικές θέσεις των υπουργείων, αφετέρου όσους μετέχουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ), δηλαδή το ΑΣΕΠ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, την ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών εταίρων.

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, η υψηλή συμμετοχή στη νέα διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική της. Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι» καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.