Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους, αλλά και προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα της εταιρείας, θα πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ ΑΕ, σύμφωνα με το Π.Α.ΜΕ Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, θα πρέπει να στηρίξουν την ύπαρξη ενός σωματείου στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), «το οποίο θα εκφράζει τους πάντες και δεν θα τους διαχωρίζει με βάση τη μισθολογική είτε την εκπαιδευτική βαθμίδα ή τη σχέση εργασίας».
Κατά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), οι εργαζόμενοι θα πρέπει ακόμη να επιμείνουν στην απορρόφηση όλων των εργολαβικών συναδέλφων τους από την επιχείρηση, αλλά και στη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με οποιαδήποτε μορφή.
«Οι εξελίξεις με τους 90 και πλέον απολυμένους εργαζόμενους- «ληγμένα μπλοκάκια» στην ΕΥΑΘ αναδεικνύουν ότι […] αποτελεί συνήθη πρακτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους σύμφωνα με το πώς βολεύει, είτε σαν ψηφοθηρικό μηχανισμό είτε ως όχημα για ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων […] Η ΕΥΑΘ, βάσει οργανογράμματος, πρέπει να πλαισιώνεται από 600 και πλέον εργαζόμενους. Οι τελευταίοι που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ είναι 150 και προστίθενται στους 200 ήδη υπάρχοντες. Το σύνολο που προκύπτει είναι μακριά από τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης» επισημαίνει.
Υπενθυμίζεται ότι αρχής γενομένης από χθες, οι 90 συμβασιούχοι στην ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ, θυγατρική της ΕΥΑΘ, άνοιξαν κύκλο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις τους και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη._

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.