ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Πρωτοβουλίας Γυναικών, της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κι άλλων αριστερών συλλογικοτήτων, ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας.

Με κεντρικό σύνθημα «8 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στο χρέος και στα μέτρα λιτότητας» οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν, στην οδό Εγνατία, μπροστά από άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες όπως αναφέρουν εξαθλιώνουν τα φτωχά και λαϊκά στρώματα και οι οποίες επηρεάζουν ακόμη περισσότερο τη γυναίκα.

Ακόμη εναντιώνονται ενάντια στην μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και τη χαμηλότερη αμοιβή που υφίστανται οι γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες, τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονται στον χώρο εργασίας καθώς επίσης και στην απόλυση γυναικών, που εγκυμονούν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.