ΣΥΡΙΑ: Περισσότεροι από 100 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την ανατολική Γούτα

0
Sharing is caring!
0Shares

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι μια ομάδα αμάχων, μεταξύ των οποίων ασθενείς και τραυματίες, αποχωρούν από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα και κατευθύνονται προς περιοχές υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

Ο Γιάσερ Ντελουάν, πολιτικό στέλεχος της οργάνωσης των Σύρων ανταρτών Τζάις αλ Ισλάμ, δήλωσε ότι μια ομάδα ασθενών απομακρύνθηκε βάσει της συμφωνίας που έχει συναφθεί με τη Ρωσία μέσω του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ ανταποκριτής του Sputnik στην περιοχή μετέδωσε ότι δύο ομάδες αμάχων, συνολικά περίπου 100 άνθρωποι, έχουν αποχωρήσει από τη Ντούμα μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου Μουχάγιαμ αλ Ουαφέντιν.

Εξάλλου όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού Βαλέρι Γκερασίμοφ η κατάσταση στην ανατολική Γούτα σταθεροποιείται.

«Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ανταρτών να διακόψουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στην ανατολική Γούτα, η κατάσταση στο προάστιο αυτό της Δαμασκού δείχνει τάσεις σταθεροποίησης (?) Συνολικά 145 άμαχοι και 13 εκπρόσωποι της ένοπλης αντιπολίτευσης έχουν απομακρυνθεί», τόνισε ο Γκερασίμοφ.

Sharing is caring!
0Shares