Σε πόλη-κλειδί στον πολιορκημένο, ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτα, κατάφερε να διεισδύσει – σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ο συριακός στρατός το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, «οι δυνάμεις του καθεστώτος επιτέθηκαν στη Χαμουρίγε» και «κατάφεραν να πάρουν εν μέρει τον έλεγχο» της πόλης αυτής, στο νότιο τμήμα του θύλακα που ελέγχεται από οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών, ανατολικά της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εξαπέλυσε τη 18η Φεβρουαρίου νέα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της Ανατολικής Γούτα, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του τελευταίου οχυρού των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό. Η επίθεσή του έχει κόψει τον θύλακα σε τρία κομμάτια, το καθένα από τα οποία ελέγχεται από διαφορετικές οργανώσεις ανταρτών.

Η περιοχή γύρω από τη Χαμουρίγε ελέγχεται από την οργάνωση Φάιλακ αρ Ραχμάν και έγινε στόχος εντατικών βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ένας γιατρός στην περιοχή ανέφερε ότι τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσφέρουν βοήθεια σε θύματα στην περιοχή λόγω της σφοδρότητας των βομβαρδισμών. «Οι τραυματίες είναι στους δρόμους. Δεν μπορούμε να τους διακομίσουμε. Τα καταδιωκτικά πλήττουν ό,τι κινείται», ανέφερε ο γιατρός, ο Ισμαήλ αλ Χάτιμπ. «Δεν ξέρουμε τι απέγιναν κάποιες οικογένειες που τράπηκαν σε φυγή εν μέσω των βομβαρδισμών» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάνω από 1.220 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα από τη 18η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έχει δώσει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.