ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλληψη μελών του δ.σ της Α΄ ΕΛΜΕ έπειτα από μήνυση για ψήφισμα-καταγγελία

0

Απίστευτο κι όμως, αληθινό και συνέβη χτες, Πέμπτη 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε σύλληψη μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ έπειτα από μήνυση που τους έκανε εταιρία. Πως συνέβη αυτό; Η Α ΈΛΜΕ δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης δηλώνοντας την αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της.
Ο εργοδότης έκανε μήνυση και η αστυνομία κινήθηκε μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας. Χτες, πέρα από τις δύο συλλήψεις υπήρχε και δίωξη για τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. της Α’ ΕΛΜΕ.

Χτες, αμέσως μετά την η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό.
Αμέσως συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος εξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους και την παύση κάθε δίωξης, Ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση στα ΜΜΕ για την απαράδεκτη στάση των διωκτικών αρχών να συλλάβουν συνδικαλιστές που έπραξαν το αυτονόητο να στηρίξουν αγώνες άλλων εργαζομένων και να συμπαρασταθούν στα προβλήματα τους κατι που είναι πάγια και συνηθισμένη, αυτονόητη πρακτική του ΣΚ.
Τελικά μετά από ώρες και κάτω από την πίεση των συναδέλφων τους και λληλέγγυων (παρών ηταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής) αφέθηκαν ελέυθεροι.
Ωστόσο θα ορισθεί τακτική δικάσιμος!
Πραγματικά όμως, από πότε η αλληλεγγύη, διώκεται; Από πότε εργαζόμενος δεν μπορεί να στηρίξει εργαζόμενο;

Παραθέτουμε το ψήφισμα το οποίο είχε βγάλει η Α’ ΕΛΜΕ: