ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ποινικοποίηση και συλλήψεις ακόμη και για την έκφραση αλληλεγγύης

Λαϊκή Ενότητα
Sharing is caring!
0Shares

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της κάνει αναφορά στις συλλήψεις της προέδρου και του αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ και στις διώξεις των υπόλοιπων μελών του δ.σ. για την ανακοίνωση συμπαράστασης σε εργαζόμενη μητέρα η οποία ήταν επτά μηνών έγκυος.
Η ΛΑΕ τονίζει πως ένα νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν αυτό, λίγες μέρες έπειτα από τον άγριο καταστολή κατά του Κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στον ξυλοδαρμό μελών του και στις συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ποινικοποίηση και συλλήψεις ακόμη και για την έκφραση αλληλεγγύης !!
Μόλις 3 μέρες μετά από τα επεισόδια στην Αθήνα , την άγρια καταστολή που ασκήθηκε σε μέλη της Λαϊκής Ενότητας και άλλους αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς , τις συλλήψεις των αγωνιστών , την παραπομπή τους στα δικαστήρια, νέο επεισόδιο, πρωτοφανές στην ιστορία του εργατικού κινήματος, έρχεται να προστεθεί στα έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΤΣΊΠΡΑ :
Συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη από την αστυνομία, μέσα από το σπίτι τους, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Α ΕΛΜΕ , επειδή στις 6 Μαρτίου, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης σε εργαζόμενη – έγκυο 7 μηνών, που απολύθηκε από ιδιωτική εταιρία με έδρα την Αθήνα !!
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το πρωτοφανές και απαράδεκτο γεγονός : Η Κυβέρνηση , ο κ. Τσίπρας αλλά και οι κύριοι Κοντονής και Τόσκας, επιχειρούν όχι μόνον να καταστείλουν με άγριο τρόπο και χρησιμοποιώντας τα « ΜΑΤ που θα καταργούσαν » τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά να ποινικοποιήσουν ακόμα και την έκφραση αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους !!
Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απαλλαγή όλων των κατηγοριών που βαρύνουν τους συνδικαλιστές της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, όπως ο ποιητής λέει, οι κυβερνώντες, υποταγμένοι πλήρως στα μνημόνια και τις πολιτικές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ισοπεδώνοντας τις εργασιακές σχέσεις, φτωχοποιώντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο την μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας, συνεχίζουν τον αυταρχικό τους κατήφορο, καλλιεργώντας κλίμα φόβου και τρομοκράτησης, ενόψει μάλιστα και της τριήμερης φιέστας που θα πραγματοποιήσουν στην Θεσσαλονίκη στις 26-28 Μαρτίου.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !! Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης μας θα δώσει την απάντηση που πρέπει ,συμμετέχοντας μαζικά στις διαδηλώσεις και τις πορείες που θα διοργανωθούν από συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες το τριήμερο 26-28 Μαρτίου, στην κυβέρνηση που μόνον με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά!”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.