ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ομάδα της Γειτονιάς του Ρέματος Τούμπας-Πυλαίας καθάρισε το ρέμα

0

Με τίτλο «Πήραμε λουλούδια, εργαλεία και την καλή μας διάθεση και αλλάξαμε το τοπίο!», η ομάδα της Γειτονιάς του Ρέματος Τούμπας-Πυλαίας, μάς ενημερώνει ότι συγκεντρώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην συμβολή των οδών Αιακού και Σερρών για να ομορφύνει το υφιστάμενο (αλλά εγκαταλειμμένο) κιόσκι που βρίσκεται στο σημείο. Μετά από τις τέσσερις εξορμήσεις για τον εθελοντικό καθαρισμό του Ρέματος από τα απορρίμματα που προηγήθηκαν, ανοίξαμε έναν νέο κύκλο δράσεων, με σκοπό τον εξωραϊσμό του τελευταίου τμήματος του Ρέματος (όπου βρίσκεται και το κιόσκι) και την αξιοποίησή του από τους πολίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, «με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων, προχωρήσαμε στην περισυλλογή των σκουπιδιών που δυστυχώς δέσποζαν μέχρι πρότινος στο σημείο, αφού κανείς φορέας δεν έχει μεριμνήσει για την αποκομιδή τους. Συνεχίσαμε με την φύτευση αρωματικών φυτών και εποχιακών λουλουδιών, σε μία συμβολική κίνηση για το πώς μπορούν να αναδειχθούν και να «ανθίσουν» οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών! Τα λουλούδια θα ποτίζονται και θα φροντίζονται από την πρωτοβουλία, ευχή μας ωστόσο είναι ολόκληρη η γειτονιά να αγαπήσει το Ρέμα και τα λουλούδια του και να μεριμνούμε όλοι και όλες μαζί για την φροντίδα και την συντήρησή τους.

Όπως έχουμε ξαναπεί, σκοπός των δράσεών μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους φορείς στο έργο της καθαριότητας και φροντδας των χώρων πρασίνου, αλλά να διεκδικήσουμε ως ενεργοί πολίτες την αξιοποίηση των χώρων αυτών και να τους μετατρέψουμε σε «κυψέλες» κοινωνικοποίησης και δράσης. Γι’ αυτό και φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της δράσης μας και μια μικρή μελισσοκομική δραστηριότητα από τους Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης, που έφεραν τις κυψέλες τους στο σημείο για να τις ζωγραφίσουμε όλοι μαζί και να μιλήσουμε για μελισσοκομία.

Στο τέλος της δράσης μας, όπως κάθε φορά, πραγματοποιήσαμε μια μικρή συνέλευση, όπου συζητήσαμε και συναποφασίσαμε τις επόμενες πρωτοβουλίες μας. Οι ιδέες για μελλοντικές δράσεις είναι άπειρες, όσες ακριβώς και οι δυνατότητες μας αν ενωθούμε ως ενεργοί πολίτες. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Κυριακή, 1η Απρίλη, στις 10 π.μ. Δεν είναι ψέμα! Το Ρέμα είναι η αυλή μας, σας καλούμε να συναντηθούμε και να παίξουμε σαν παιδιά! Το δικαιούμαστε!».

Γειτονιά του Ρέματος Τούμπας-Πυλαίας

Περβολάρηδες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.