Την αθώωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρους των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι η επίμαχη φράση ήταν μεταφορική και ως εκ τούτου δεν υπονοούσε προτροπή σε βιαιοπραγίες. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια καθ’ υπερβολή έκφραση, η οποία είχε πολιτική έννοια- αποδοκιμασία.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στους πολίτες και στους πολιτικούς. Παραιτούμενος της ασυλίας, που μου παρέχει το σύνταγμα, πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργού» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Χύθηκαν εκατοντάδες τόνοι μελάνης. Πρωτοσέλιδα, ώρες ατελείωτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να δεχθώ ύβρεις, πολιτικό bullying από εκείνους που πιστεύουν πως την εξουσία δεν την έχουν οι πολίτες, αλλά οι μεγάλες εταιρείες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως θα ερευνηθεί η υπόθεση της απαίτησης άμεσου ελέγχου των ¨άσπρων ή πιθανώς και μαύρων χρημάτων, τα οποία δόθηκαν από την Ελληνικός Χρυσός επισήμως ή ανεπισήμως μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφημίσεων».

Καμμένος για Iβάν Σαββίδη: Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη, αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την αθώωσή του για την υπόθεση «λιντσάρετε τον Πάχτα».

Ερωτηθείς για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις με τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η κα Μπακογιάννη, η υπασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που όπου υπάρχει offshore, η οικογένειά του είναι από πίσω, μιλάει για τον Σαββίδη. Η πρώτη τροπολογία με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και την παράκληση να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, την έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι» να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση» κατέληξε.

Για το ονοματολογικό των Σκοπίων: «Η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος. Για το όνομα της Μακεδονίας η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε καμία λύση, που να εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Από εκεί και πέρα είναι σειρά της FYROM, να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές».