ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το Ποτάμι θα υποστηρίξει τις προοδευτικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

0
Ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει όλες τις προοδευτικές μάχες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν υποστέλλουμε τις προοδευτικές μας σημαίες» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ρ/σ News247, την πρώτη μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με τη συγχώνευση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, ΔΗΣΥ και Ποτάμιού, όπως ζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Θεοδωράκης έκανε σαφές ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, καθώς -όπως είπε- θα ήταν αντιδημοκρατικό να καταργηθούν. «Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση. Τα κόμματα, και πόσο μάλλον τα υπό σύσταση κινήματα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος» διευκρίνισε. Eξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις όποιες αστοχίες, υποστηρίζοντας ότι «το ιδρυτικό συνέδριο είναι μια συνάντηση των ιδρυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει «λιστομαχία». Θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων. Και αυτό έγινε. Ορθώς υπήρξε μια κατεύθυνση στην πολιτική συζήτηση και όχι στις μάχες των μηχανισμών».

Μιλώντας για τα «μηνύματα» που έστειλαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ανάγκη να απαντήσει στα δικά τους καλέσματα. Έχει μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και με αυτήν την τοποθέτηση θα πορευτεί». Συμπλήρωσε δε: «Δεν έχουμε λόγο να ταυτιστούμε με τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Επισήμανε μάλιστα πως ο μεγάλος και δημοκρατικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο κόμμα, «κάτι που εύχονται όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα της οικονομίας για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Εκεί πρέπει να δώσουμε βαρύτητα».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.