ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να σταματήσει να είναι ένα μητροπολιτικό κέντρο «της μιζέριας» και του παρακράτους

0
Ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί σήμερα στη θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημαρχείο με θέμα «Δημόσιος χώρος, δημόσιες επενδύσεις και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».
Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον ΟΑΣΘ, μίλησε για την Εγνατία Οδό, τα σιδηροδρομικά έργα αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία.
«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να δείξουν ανοχή σχετικά με τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ», επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης και για άλλη μια φορά αναφέρθηκε σις κατηγορίες προς τα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων σχετικά με την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον περασμένο Αύγουστο τον Οργανισμό η νέα διοίκηση και εξήγησε πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Οσον αφορά την Εγνατία Οδό, τα σιδηροδρομικά έργα αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν πριν μερικές ημέρες. «Μας έκαναν μπούλινγκ, αλλά δεν είδα κανέναν απ’τους φορείς να ζητάει συγγνώμη για όσα έλεγε πριν δύο μήνες. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να σταματήσει να είναι ένα μητροπολιτικό κέντρο «της μιζέριας» και του παρακράτους. Δεν γίνεται να είναι παρατημένη η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Από το φθινόπωρο θα αλλάξει το τοπίο με αυτές τις συνδέσεις», είπε ο υπουργός.
Ο υπουργός Μεταφορών έκανε αναφορά στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο». «Μέσα στην άνοιξη θα ανοίξουν κάποιοι από τους σταθμούς, ενώ επανέλαβε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις επεκτάσεις προς τη δυτική Θεσσαλονίκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.