ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επιθέσεις σκυλιών στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα καταγγέλλει η ΡΕΚΚ

0
Sharing is caring!
0Shares

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς καταγγέλλει πως στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα διερχόμενοι πολίτες δέχτηκαν επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών.
Αναλυτικά:

Το Σάββατο πρωι (17.3) ελεύθερη επαγγελματίας, μόνιμη κάτοικος Καλαμαριάς (η Τ.Α.) δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από δύο αδέσποτα σκυλιά μέσα στο χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο εσωτερικό του μηρού (βλ. φώτο) . Αμέσως μετά, επισκέφθηκε δημόσιο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή μεσημέρι, πριν τον αγώνα Απόλλωνα Πόντου Καλαμαριάς και Αιγινιακού ένας ακόμα διερχόμενος πολίτης δέχθηκε όμοια επίθεση από δύο αδέσποτα σκυλιά πάλι μέσα στο χώρο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επίσης. Στην επίθεση ήταν παρών και ένας διερχόμενος (Α.Α.) , ο οποίος μας κατήγγειλε το γεγονός.

Τα περιστατικά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς μετά την πρόσφατη επίσημη παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης (203 στρ.) από την Κυβέρνηση στο Δήμο Καλαμαριάς για να μετατραπεί από χώρο εγκατάλειψης και ασυδοσίας σε υπερτοπικό χώρο πρασίνου και αναψυχής, η δημοτική αρχή οφείλει να διασφαλίσει ΑΜΕΣΑ όρους και προϋποθέσεις ώστε ο χώρος να γίνει φιλικός και ασφαλής για όλους τους κατοίκους της Καλαμαριάς και όχι μόνο για αυτούς, που προφανώς σήμερα δεν υπάρχουν.
Η ΡΕΚΚ καλεί όσους αντιλαμβάνονται παρόμοια περιστατικά ή πέφτουν οι ίδιοι θύματα επιθέσεων να τα καταγγέλλουν στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.
Η δημοτική αρχή και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ καλούνται να μην αδιαφορούν αλλά να επιληφθούν άμεσα απομακρύνοντας τα άτυχα αδέσποτα, διότι διαπιστωμένα, παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά σε ανθρώπους , υπάρχουν δε άτομα που καταγγέλλουν ότι ασυνείδητοι τα τρέφουν με ωμά κρέατα που προμηθεύονται από γειτονικά κρεοπωλεία.

Sharing is caring!
0Shares