Το ίδιο… τροπάρι συνεχίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τη δημοσκοπική τους κατρακύλα.

Μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου, το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και… αέναης παροχολογίας μόνο στα λόγια και τα «σκισμένα» μνημόνια του Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές του 2015, έρχεται τώρα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να «κλέψει» ένα από τα πολλά που υποσχέθηκε στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας αύξηση κατώτατου μισθού και επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων τον Αύγουστο.

Μάλιστα, επιμένει η κυρία Αχτσιόγλου, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν περικοπές μισθού…

Μάλλον ζει σε άλλη χώρα η κυρία υπουργός!

Με τις δηλώσεις της κυρίας Αχτσιόγλου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και μάλλον θα επαληθευτούν οι «προφήτες» που θέλουν τους Έλληνες να ψηφίζουν με σαγιονάρες και μαγιό!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει περικοπή στους μισθούς, εξηγώντας πως η μείωση μισθού νομοθετήθηκε το 2012, «δραματική μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, κατά 32% για τους νέους και αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Με νομική παρέμβαση απομειώθηκε ο κατώτατος μισθός και ανεστάλησαν οι συλλογικές διαπραγματευσείς δημιουργώντας έτσι, ένα πλαίσιο που οι μισθοί διαρκώς θα συμπιέζονταν», τόνισε η υπουργός Εργασίας παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες που λειτουργεί η κυβέρνηση, διαμορφώνοντας, όπως είπε, μία δυναμική για καλύτερους μισθούς:

  • η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία νομοθετήθηκε και θα επανέλθουν σε ισχύ τον Αύγουστο του 2018
  • η μείωση της ανεργίας και τρίτος άξονας
  • η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία δρομολογείται και θα υλοποιηθεί, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα

Αναφορικά με την ανεργία η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για τη σταθερή αποκλιμάκωσή της, σημειώνοντας ότι μέσα σε τρία χρόνι, έχει μειωθεί περίπου κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό.

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά επικεντρωμένη, πρωτίστως, στη δημιουργία κινήτρων, προκειμένου να γίνουν μόνιμες οι θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, πολύ σημαντική είναι και η δουλειά που γίνεται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Υποστήριξε δε ότι το κυριότερο πρόβλημα πλέον δεν είναι η αδήλωτη εργασία, αλλά η υποδηλωμένη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.