«Αστακοί» ήταν σήμερα τα συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της πόλης, όπου ήταν να διενεργηθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όταν περνούσε με πορεία από Τσιμισκή, Ιωνός Δραγούμη και Κουντουριώτου, εκείνο που αντίκριζε ήταν διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι μπροστά και να κλείνουν τις εισόδους των πολυκατοικιών, έτσι ώστε να μην περάσει κανείς επάνω για να διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.

Να τονίσουμε πως υπήρχαν τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κάτω από κάθε είσοδο, με πλήρη εξάρτηση και φυσιτηρια.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ διαδηλωτών που ήθελαν να περάσουν και να ανέβουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο ειπώθηκε από τους επικεφαλής των ΜΑΤ: «Έχουμε εντολή από την υπηρεσία να μην περάσετε».

Μάλιστα όταν ο Συντονισμός ζήτησε για μια ακόμη φορά να ανέβει στο συμβολαιογραφείο στην Κουντουριώτου, η αστυνομία δεν το επέτρεψε λέγοντας «δεν έχει πλειστηριασμό»…

 

Παραθέτουμε τις εικόνες από το κέντρο της πόλης

Είσοδος πολυκατοικιών στην Ίωνος Δραγούμη

Στην Κουντουριώτου το ίδιο σκηνικό

 

Αυτές είναι οι εικόνες που έβλεπαν στο κέντρο της πόλης διερχόμενοι πολίτες, και διαδηλωτές ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κλειστή η παραλιακή οδός

Κλειστή παραμένει η παραλιακή οδός, από Δωδεκανήσου ως και Βενιζέλου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόρτα της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφικό γραφείο με ασπίδες και κράνη, άλλες δύο διμοιρίες με πλήρη εξάρτηση στα πλάγια.

Και διμοιρία των ΜΑΤ πίσω από την διαδήλωση που οργάνωσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.