ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ έξω από συμβολαιογραφείο πλειστηριασμών

0

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου σήμερα πρόκειται να πλειστηριάσουν μεταξύ άλλων δύο ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και μελών της Λαϊκής Ενότητας, καθώς επίσης του κινήματος «Δεν Πληρώνω», με αφορμή την προγραμματισμένη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να πλησιάσουν την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου. Η Αστυνομία έριξε και χημικά από τα οποία μάλιστα τραυματίστηκε στο μάτι ένας δημοσιογράφος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενω είχε τοποθετήσει ακριβώς στην είσοδο των γραφείων μια κλούβα για να εμποδίσει την πρόσβαση των διαδηλωτών.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 48.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο για χρέος ύψους 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 40.000 ευρώ. Οι συμβολαιογράφοι πάντως με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι λαϊκές κατοικίες. Εξω απο το συμβολαιογραφικό γραφείο επικρατεί ένταση και πρίν απο λίγο οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ.

 

«Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιούνται δύο πλειστηριασμοί σε συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά 77. Στο ίδιο συμβολαιογραφείο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α’ κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!)» τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας η ΛΑΕ τονίζει «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν: ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ».

Καταλήγοντας η ΛΑΕ προσθέτει: «Έχουμε, κ. Ρούσκα, διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δεν θα σας περάσει!».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει με ντουντούκα και ο παλαιός καθηγητής του Αλέξη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Γιάννης Πρωτονοτάριος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε τη διπλωματική του εργασία υπό την καθοδήγησή μου πριν από μερικά χρόνια. Τότε βέβαια, άλλα μας έλεγε. Ηταν ένα νέο, αγωνιστικό παιδί, που αγωνιζόταν για τα συμφέροντα του λαού. Ομως σήμερα κατάντησε να ασκεί βία, να στέλνει τα ΜΑΤ και να κάνει πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Του λέω λοιπόν “Αλέξη, σταμάτα όλα αυτά, άλλα μας έλεγες, φτάνει πια η βία, στοπ στους πλειστηριασμούς, έλα ξανά με την πλευρά του λαού”»., είπε ο κ. Πρωτονοτάριος, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2015, με σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται».

Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που γίνεται η διαδήλωση υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Στην κινητοποίηση είναι παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.