ΟΛΘ ΤΕΛΟΣ: Αλλάζει την Παρασκευή η διοίκηση, αναλαμβάνουν οι επενδυτές

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τελειώνει και τυπικά το ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Αύριο Παρασκευή αναμένεται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση, κάτω από άκρα μυστικότητα, με θέμα την αλλαγή διοίκησης, καθώς η σύμβαση πώλησης του OΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ υπεγράφη, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οπότε άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για μία ακόμη «περήφανη» πώληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να θυμίσουμε ότι το νέο επενδυτικό σχήμα που αναλαμβάνει το 67% των μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε., με τη δέσμευση να επενδύσει 180 εκατ ευρώ σε διάστημα 7ετίας, αποτελείται από το γερμανικό fund DIEP, τη γαλλική Terminal Link και την Belterra Investments του ομίλου Σαββίδη. Στο κοινοπρακτικό σχήμα ποσοστό 47% ελέγχεται από τη DIEP, το 33% από την Terminal Link και 20% από την Belterra.

Η διοίκηση του ΟΛΘ παραδίδει, λοιπόν, τη σκυτάλη στους νέους επενδυτές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, καταβλήθηκε το τίμημα των 231,9 εκατ. ευρώ, εφόσον πρώτα  η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. κυρώθηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (7/3/2018 Αρ. Φύλλου 39, Τεύχος Πρώτο).

Σημειώνεται, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, είχε ζητήσει διοικητικές αλλαγές στον ΟΛΘ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% στην South Europe Gateway Thessaloniki. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται, επίσης, η μείωση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου, από 11 που είναι σήμερα, σε εννέα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.