88 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ για την τέταρτη αξιολόγηση

0

Την ώρα που η κυβέρνηση είχε επικεντρωθεί στα 88 προαπαιτούμενα της τετάρτης αξιολόγησης, η έρευνα που κάνει ο ελεγκτικός κολοσσός της PricewaterhouseCoopers (PWC) ίσως φέρει στην επιφάνεια μέτρα του μνημονίου που δεν έχουν εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η PWC έχει αναλάβει τη συνολική αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος όπου ενδέχεται να προκύψουν σημεία του Μνημονίου τα οποία θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, ωστόσο «λησμονήθηκαν στην πορεία».

Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία στιγμή οι Θεσμοί μπορεί να ζητήσουν να διευθετηθούν «λεπτομέρειες» (π.χ. εμπόδια στην επιχειρηματικότητα) που θα έρθουν στην επιφάνεια μόλις οριστικοποιηθεί το draft του ελέγχου από την PWC.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πηγές, τα σημεία αυτά ενδέχεται να αφορούν σε ειδικές προβλέψεις ή ευνοϊκές για κατεστημένα συμφέροντα παραλείψεις εφαρμογής του προγράμματος (π.χ. από κάποιους Υπουργούς), εξαιρέσεις δηλαδή εις βάρος των υπολοίπων που τώρα θα πρέπει να διορθωθούν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.