ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Για την λαϊκή κατοικία πλειστηριασμοί – Για τα δάνεια των κομμάτων, ρυθμίσεις

0
Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας με ανακοίνωσή του τονίζει πως: «Για την λαϊκή κατοικία πλειστηριασμοί – Για τα δάνεια των κομμάτων, ρυθμίσεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η υποκρισία της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων και ο αυθαίρετος και προκλητικά άδικος τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζονται τα χρέη ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων από τις τράπεζες, καταγράφεται πλήρως στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στα πλαίσια του νομοσχεδίου εναντίον της βίας κατά των γυναικών, που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από την Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, σε ποσοστό 50%, είναι ανεκχώρητη έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων που γεννώνται από τις δανειακές συμβάσεις, ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης αυτών.

Αυτό σημαίνει πως όσα και να χρωστάει ένα κόμμα (είναι τεράστια τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), η κρατική επιχορήγηση σε ποσοστό 50% είναι ακατάσχετη.
Η Κυβέρνηση δηλαδή, που κατά τα άλλα καταγγέλλει τα δάνεια των υπολοίπων κομμάτων, τα προστατεύει κιόλας τάχα στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Φυσικά δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και στις ανάγκες των υπολοίπων πολιτών, οι οποίοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν διότι έχουν χάσει την δουλειά τους ή έχει μειωθεί το εισόδημα τους και κινδυνεύουν να μείνουν και άστεγοι.

Στην εποχή των μνημονίων, η αδικία, η περιφρόνηση προς τις ανάγκες του λαού και οι συμφωνίες μεταξύ των μνημονιακών κομμάτων, κυριαρχούν».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.