ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Εμείς απαντάμε με το Περιφερειακό Αντι-συνέδριο

0

Με το Περιφερειακό Αντι-συνέδριο, ξεκινά μια σειρά κινητοποιήσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η κυβέρνηση από σήμερα ΔΟευτέρα 26 Μαρτίου ως και την Τετάρτη 28 του μηνός, στο οποίο θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έδωσαν τη δική τους εναλλακτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα έρθει απ’ τα κάτω. Δηλαδή από τη βάση των εργαζομένων. Διότι όπως τόνισαν οι ίδιοι η ανάπτυξη της κυβέρνησης είναι ξεπούλημα.
Στο Αντι-συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ήταν από το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΛΘ και το Σωματείο Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος επεσήμανε ότι: “Εμείς απαντάμε με το αντισυνέδριο. Υπάρχουν εναλλακτικές με τους εργαζομένους και την κοινωνία, μαζί με προτάσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση από τις ΔΕΚΟ που έχουν στα χέρια τους τα κοινωνικά αγαθά”.

Η πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων ΟΛΘ, Φανή Γουργούρη είπε: “Κάποια στιγμή θα πρέπει οι εργαζόμενοι να παρουσιάσουμε τι χάνει το ελληνικό δημόσιο αυτές τις διαδικασίες όπως κάναμε εμείς σήμερα στον ιδιώτη. Θα πρέπει να μας ακούσουν γιατί δεν έχουμε στείρα αντίθεση. Προτείνουμε πράγματα, μιλάμε για ενεργή ανάπτυξη που θα φέρουν πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία”.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε: “Οι δανειστές θεωρούν την ενέργεια και το νερό εμπορεύσιμα και πιέζουν για την μεταφορά τους στο υπερταμείο για να μπορέσουν δήθεν να αξιοποιήσουν αλλά για όφελος όχι δημοσίου συμφέροντος αλλά ιδιωτικών συμφερόντων”.

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, Θανάση Ματθαίου. “Το συνέδριο αυτό όπως και τα υπόλοιπα είναι μια προσπάθεια εξισορρόπησης της πραγματικά αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει τίποτα στον ελληνικό λαό”, είπε ο κ. Ματθαίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θόδωρος Αλίγκας τόνισε ότι:«Ανάπτυξη δεν σημαίνει κλείσιμο και επιπλέον άνεργους. Θα ήταν ωραίο το συνέδριο της κυβέρνησης αν μας είχε φωνάξει και ακούσει τις απόψεις μας. Το έκαναν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τώρα όχι».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.