Ο Ζ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί τον κόσμο στην συγκέντρωση και πορεία για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη αύριο Τετάρτη 28 Μαρτίου. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 26-28 Μάρτη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση», με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και πολυπληθούς κυβερνητικού επιτελείου.

Μαζί με βουλευτές, περιφερειάρχη και δημάρχους και με τη συμμετοχή μεγαλoεργολάβων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλεμπόρων και άλλων εκπρόσωπων του μεγάλου κεφαλαίου θα συζητήσουν πως θα αυξήσουν οι τελευταίοι τα κέρδη τους, κλέβοντας άλλη μια φορά τον ιδρώτα και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλά για το «τέλος των μνημονίων» και την «ανάπτυξη που έρχεται», οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά τα σχέδιά τους για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την επέκταση της ελαστικής υποαμειβόμενης εργασίας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη νέα περικοπή των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ειδικότερα εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι στα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΟΟΣΑ “ανάπτυξη” συνέχιση της πολιτικής υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, με την υποχρηματοδότησή της, την επέκταση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας των εκπαιδευτικών, την αύξηση του ωραρίου, την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση και τις νέες συγκεντρωτικές δομές στην εκπαίδευση και άλλα μέτρα που αμφισβητούν όλο και πιο έντονα τα μορφωτικά των παιδιών και της νεολαίας και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη λαϊκή διαδήλωση «υποδοχής» του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής, την
Τετάρτη 28 Μάρτη, 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου
Για το Δ.Σ.
O πρόεδρος Η γεν. γραμματέας
Ηλίας Σμήλιος Σοφία Καρασαρλίδου».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.