ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς Πυλαίας – Χορτιάτη

0

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαάιτα Τζαμάλ- Οδυσσέας, Μόττας Νικόλαος και Σαριδάκης Γιάννης, φέρνουν στο «φως της δημοσιότητας» με ερώτησή τους προς τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους απλήρωτους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς Πυλαίας – Χορτιάτη.
Αναλυτικά η ερώτηση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Προς τους:
Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτεζίδη
Πρόεδρο ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας − Χορτιάτη, κ. Σ. Δωρή
28/3/2018
Κύριε Δήμαρχε,
Ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του δήμου μας ότι διανύουν τον τρίτο μήνα που είναι απλήρωτοι. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες.
Είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο του δήμου όσο και του ΝΠΔΔ για την κατάσταση αυτή. Είναι δικαίωμα των εργαζόμενων να πληρώνονται στην ώρα τους για την εργασία που παρέχουν, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα και ποιοτικά το λειτούργημα τους ως παιδαγωγοί παιδιών σε πολύ ευαίσθητες ηλικίες.
Θυμίζουμε ότι ήδη από το Σεπτέμβριο υπήρξε αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου ώστε, όπως ειπώθηκε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, “το ΝΠΔΔ να μπορέσει να ανταποκριθεί στα οικονομικά του”!!
Σας ενημερώνουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ έχει ήδη γίνει, μέσα στο 2017, άτυπη συζήτηση για ενδεχόμενη απόλυση εργαζόμενων με πρόσχημα το μεγάλο αριθμό τους σε σχέση με τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς.
Ρωτάμε:
1. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
2. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για την τακτική εκτέλεση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στους δημοτικούς παδικούς σταθμούς.
3. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δημοτικούς παδικούς σταθμούς.
Με τιμή
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι
Μαάιτα Τζαμάλ- Οδυσσέας
Μόττας Νικόλαος
Σαριδάκης Γιάννης