«Η βλάβη έχει αποκατασταθεί, το νερό της Αραβησσού έρχεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου αλλά ακόμη δεν μπορεί να δοθεί στην πόλη γιατί έχει αυξημένη θολότητα» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ.Κρεστενίτης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα σταματήσει να υπάρχει πρόβλημα.

«Το νερό της Αραβησσού για την ώρα εκτρέπεται στο χείμαρρο του Δενδροποτάμου έως ότου διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές για την υγεία των κατοίκων. Να έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού που επιτρέπει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία» πρόσθεσε.

Από τη στιγμή που το νερό αυτό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το πρόβλημα παραμένει όπως και τις προηγούμενες ημέρες. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση θα εξομαλυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πότε» επεσήμανε ο κ.Κρεστενίτης.

Και νέες διακοπές νερού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ αν το πρόβλημα με τη θολότητα του νερού συνεχιστεί έχουν προγραμματιστεί διακοπές νερού που τεθούν σε ισχύ από τις 17:00 το απόγευμα και θα διαρκέσουν 24 ώρες.

Στόχος είναι «πληγείσες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος έναντι άλλων που φάνηκαν πιο προνομιούχες στην κρίση αυτή, να ευεργετηθούν στη διάρκεια αυτή».

Εφόσον αποκατασταθεί από την Αραβησσό, αυτό το πρόγραμμα θα ανασταλεί.

«Το εργαστήριο του πόσιμου νερού που έχει η εταιρία συνεχώς παρακολουθεί το νερό που έρχεται από την Αραβησσό. Μόλις πει ότι έχει τα όρια που επιτρέπει η νομοθεσία, μόνο τότε θα μπορέσουμε να το δώσουμε στην πόλη» υπογράμμισε ο κ.Κρεστενίτης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.