ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: Για να υπάρξει ισχυρή επίδραση στην πορεία της οικονομίας μας χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας
Sharing is caring!
0Shares

«Υπάρχει δυνατότητα για προοδευτική συνταγματική αναθεώρηση» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης από συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε: «Ως προς την ανάγκη Συνταγματικής Αναθεώρησης νομίζω ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Βεβαίως η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα συσχετισμού δυνάμεων όπως μονότονα επαναλάμβανε ο αείμνηστος Αριστόβουλος Μάνεσης. Θεωρώ λοιπόν ότι στην παρούσα Βουλή μπορεί να διαμορφωθεί ο συσχετισμός για το άνοιγμα της διαδικασίας για μια ουσιαστική αναθεώρηση υπό τον όρο βεβαίως ότι θα υπάρξουν οι πολιτικές επιλογές που θα επιτρέψουν την πραγμάτωση αυτής της δυνατότητας. Η ΝΔ βλέπει τη δυνατότητα πλειοψηφίας για προοδευτική αναθεώρηση και αντιδρά αρνητικά στο άνοιγμα της διαδικασίας. Από μόνη της όμως δεν έχει τη δύναμη να την ανακόψει».

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε ότι η Ελλάδα «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθεί από την στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης που προωθεί ο κ. Ερντογάν… Η ένταση εξυπηρετεί τα δικά του σχέδια και μόνον. Εμείς πρέπει να αποκαλύπτουμε καθημερινά την προκλητικότητα και να απαντάμε με θετικές πρωτοβουλίες, πατώντας στο Διεθνές Δίκαιο και αξιοποιώντας τις διεθνείς μας συμμαχίες. Στο πλαίσιο αυτό, αιχμή των πρωτοβουλιών μας το επόμενο διάστημα πρέπει να αποτελέσει η αναθέρμανση των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού. Η διεθνής κοινότητα πρέπει σήμερα να καταλάβει ότι η δίκαιη επίλυση του κυπριακού ζητήματος είναι αυτή που θα σταθεροποιήσει την Ανατολική Μεσόγειο και θα αφαιρέσει το έδαφος για κινήσεις αποσταθεροποίησης».

Σε ότι αφορά στην πορεία της οικονομίας προς την ανάπτυξη ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι το κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος.

«Για να υπάρξει ισχυρή επίδραση στην πορεία της οικονομίας μας χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο. Για να υπάρξει ισχυρή επίδραση στην πορεία της οικονομίας μας χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο. Για να υπάρξει ισχυρή επίδραση στην πορεία της οικονομίας μας χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις σε λίγο χρόνο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.