ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο Τσίπρας προδίδει ανοικτά τα εθνικά συμφέροντα, ξεπουλώντας τα ΕΛΠΕ

0
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη συμφωνία της κυβέρνησης με Λάτση για την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και επεσήμανε πως: «Ο Τσίπρας προδίδει ανοικτά τα εθνικά συμφέροντα, ξεπουλώντας τα ΕΛΠΕ».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Απολύσεις και περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων θα επιφέρει η πλήρης παράδοση των ΕΛΠΕ σε ξένα συμφέροντα»
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Καλώ τους Τσίπρα – Σταθάκη να ακυρώσουν τώρα το μέγα σκάνδαλο της συμφωνίας με τον Σπ. Λάτση, που κατασκεύασαν εν κρυπτώ και δημοσιοποίησαν σκοπίμως Πασχαλιάτικα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Με την συμφωνία αυτή τα ΕΛΠΕ, μια άκρως στρατηγική ενεργειακή επιχείρηση στον χώρο του πετρελαίου, με κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, παραδίδονται πλήρως στο έλεος ξένων συμφερόντων.

Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ δεν συνιστά απλώς άλλη μία ιδιωτικοποίηση, αλλά μείζον εθνικό έγκλημα και προδοτική, από μέρους Τσίπρα – Σταθάκη, απεμπόληση των εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του Δημοσίου σε έναν νευραλγικό τομέα για την χώρα, στον οποίο, μάλιστα, επικρατούν ολιγοπωλιακές συνθήκες.

Υπογραμμίζω, επίσης, ότι το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ θα έχει, πέραν των μεγάλων εθνικών και οικονομικών συνεπειών και ως βαρύτατη συνέπεια την υποβάθμιση και περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην επιχείρηση και βεβαίως αθρόες απολύσεις προσωπικού, στο όνομα των κερδών των νέων επενδυτών.

Όπως είχα διακηρύξει και ως Υπουργός Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν αφαίρεσα την διοίκηση των ΕΛΠΕ από τους παραδοσιακά ανθρώπους του Λάτση και αποκατέστησα τον κεντρικό ρόλο του Δημοσίου στην διεύθυνσή τους, τα ΕΛΠΕ όχι μόνο δεν θα προχωρούσαν, όσο εγώ θα ήμουν Υπουργός Ενέργειας, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, αλλά και είχα ως θεμελιώδη επιδίωξη να ανακτήσει το Δημόσιο πλειοψηφικό πακέτο τουλάχιστον 51% στην εταιρεία.

Η ΛΑ.Ε ξεκινάει μια μεγάλη και δυναμική εκστρατεία για να αποτρέψει το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ και των άλλων κρίσιμων ενεργειακών εταιρειών της χώρας, όπως ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ.

Θα ενισχύσουμε την επείγουσα προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα μεγάλο λαϊκό-κοινωνικό μέτωπο αγώνα για την προάσπιση μιας εθνικής δημόσιας ανασυγκροτημένης παραγωγικής ενεργειακής βάσης της χώρας, απαραίτητης για την διέξοδο από την κρίση και την ανάταξη της οικονομίας.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να καταστεί ασπόνδυλο ενεργειακό προτεκτοράτο των πολυεθνικών εταιρειών και ξένων κέντρων, υποθηκεύοντας για πάντα την ανεξαρτησία και το μέλλον της και το μέλλον της ελληνικής νεολαίας».
Αθήνα, 7/4/2018

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.