Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την άσκηση καταστολής πλήθους από τον Ελληνικό Στρατό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο λαός μας λέει:
«να κλέψεις ξέρεις, να κρύψεις…»
Η λαϊκή αυτή ρήση περιγράφει όσο τίποτε άλλοτε τον πραγματικό ρόλο του ελληνικού στρατού, τον μαχητικότερο και αδίστακτο μηχανισμό επιβολής της αστικής κυριαρχίας.
Γιατί μπορεί από το πρωί ως το βράδυ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί και τα κανάλια να «παίζουν» τον κοινωνικό ρόλο του στρατού και να τον παρουσιάζουν ως Σωτήρα της κοινωνίας, ως υπερασπιστή της «εδαφικής ακεραιότητας και της άμυνας της χώρας»…
Αλλά, σήμερα (σ.σ. χτες) 24/4/2018, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης, άσκηση που είχε σαν σενάριο την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών.
Και όμως είναι κάτι αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί κλίμα «εθνικών κινδύνων» και προβάλλεται ο «εθνοσωτήριος» ρόλος του Στρατού.
Ο στρατός που θα εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, ο Ελληνικός Στρατός που θα επιβάλλει τις βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού (ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα), είναι ο ίδιος στρατός που θα επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Ο ίδιος στρατός που μας θέλει κρέας στα κανόνια του για τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, είναι ο Στρατός που πολεμά στον πόλεμο κατά των προσφύγων, που κάνει εμπάργκο στο Λίβανο, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Κόσσοβο-Αφγανιστάν-Μάλι κλπ, περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης…
Είναι ο Ελληνικός Στρατός που θα υπερασπίσει τις ιδιατικοποιήσεις, τα Μνημόνια, την Ανεργία, τις περικοπές, την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση.

Αυτές τις ασκήσεις Καταστολής Πλήθους εκπαιδεύεται να διεξάγει στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά και στην Ιορδανία, στην Βουλγαρία-Ρουμανία κλπ.
Ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων συνδέεται με ένα μαύρο νήμα με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έχοντας ως κοινό παρανομαστή τον λεγόμενο και «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»!
Μόνη απάντηση το Κίνημα των Φαντάρων, το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, την καταστολή, τον εθνικισμό και ρατσισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.