ΖΕΡΒΑΣ: Ηθικοί αυτουργοί για τις καθυστερήσεις του μετρό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

0
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Μετρό, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος έκανε λόγο  για «ηθικούς αυτουργούς» των καθυστερήσεων στο έργο.

Κατά τη τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι «ηθικοί αυτουργοί» των καθυστερήσεων στην εκτέλεση και την ολοκλήρωση ειδικότερα των έργων στον σταθμό της Βενιζέλου πρέπει να αναζητηθούν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Ποιοι βοήθησαν στο να γίνουν οι αρχαιότητες το βασικό πρόβλημα και το ‘’χειρόφρενο’’ του έργου; Όλοι αυτοί που διόγκωσαν όποιες αναστολές υπήρχαν στο να προχωρήσει το έργο όπως έπρεπε; Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί για την αρχαιολογία. Ενώ τα πολλά τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν, το Μετρό όταν ολοκληρωθεί, το 2020, 2021, 2022, δεν ξέρω πότε, θα ξεκινάει από την Καλαμαριά και θα φτάνεις στο Συντριβάνι», τόνισε ο κ. Ζέρβας και σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει η έτοιμη λύση για τη διαχείριση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, γιατί περιμένουμε και τη λύση και το χρονοδιάγραμμα αλλά και το κόστος. «Η οδός Βενιζέλου, κάτω και πάνω από την Εγνατία, ήταν να κλείσει εξαιτίας αυτών των θεμάτων το καλοκαίρι, όπως θα επιθυμούσαν και οι επαγγελματίες της περιοχής. Τώρα έρχεται ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και λέει ότι αυτό θα γίνει αργότερα. Πότε; Το φθινόπωρο; Το χειμώνα; Τα Χριστούγεννα;», διερωτήθηκε.

«Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά περί της ηθικής αυτουργίας τελευταία, αναζητήστε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της ιστορίας μέσα σε αυτή την αίθουσα, μέσα σ’ αυτό το κτίριο», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας τονίζοντας ακόμα ότι «όλη αυτή η ταλαιπωρία έχουν και συγκεκριμένους υπαίτιους και συγκεκριμένο κόστος».

Για αυτό το λόγο θα ήθελε, όπως ανέφερε, να υπάρχει τουλάχιστον μια σωστή ενημέρωση από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες της Βενιζέλου και γενικά όλη η πόλη ποιο θα είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα, αλλά και ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι από το 2013 δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό εκατοστό μπετόν στο σταθμό της Βενιζέλου. «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε ποια θα είναι τελικά η κυκλοφοριακή επιβάρυνση για το σταθμό και ποιο θα είναι τελικά το ‘‘φως’’ στην άκρη όχι της σήραγγας του Μετρό, άλλα στην άκρη του τούνελ του έργου», ολοκλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Θέλετε να κάνετε τον καλό, για το καλό της πόλης και να κατηγορείται τον δήμο ότι καθυστερεί την ολοκλήρωση του Μετρό

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζέρβα να είναι πιο προσεκτικός, τη στιγμή, μάλιστα, που ήταν μέλος της Αττικό Μετρό όταν υπήρχε το δίλημμα «αρχαία ή μετρό».  

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «ο κ. Ζέρβας ήταν αντίθετος με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων», σημειώνοντας πως «ο Πολιτισμός για τα μέτρα του κ. Ζέρβα έχει διαφορετική διάσταση από τα δικά μας».

«Όταν λέει για «ηθικούς αυτουργούς», ο κ. Ζέρβας εννοεί εμένα, γιατί εγώ ηγήθηκα της ιστορίας «και αρχαία και μετρό». Όμως για τις καθυστερήσεις δεν μπορεί να απαντήσει ο δήμος, να τα πεί αυτά στην Αττικό Μετρό», απάντησε ο κ. Μπουτάρης, καλώντας τον Γιάννη Μυλόπουλο, πρόεδρο της Αττικό Μετρό να τοποθετηθεί.

«Θέλετε να κάνετε τον καλό, για το καλό της πόλης και να κατηγορείται τον δήμο ότι καθυστερεί την ολοκλήρωση του Μετρό», τόνισε ο δήμαρχος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.