Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ανακηρύσσεται «Μπλε Κοινότητα».
«Η πρωτοβουλία για τις ‘Μπλε Κοινότητες’ ξεκίνησε από τη χώρα μου, τον Καναδά, και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένη που η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο δίκτυο αυτό μαζί με άλλες πόλεις του κόσμου, όπως το Παρίσι και σε λίγο και το Βερολίνο. Σήμερα η Θεσσαλονίκη ενώνει τη φωνή της με άλλες πόλεις διεθνώς, για να προασπιστεί το νερό ως δημόσιο αγαθό, ώστε να πάψει να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας και ιδιωτικοποίησης. Είναι κι αυτή η ενέργεια μέρος της προσπάθειας επίλυσης των οικολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με το νερό, η επάρκεια του οποίου μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν δεν αλλάξει η στρατηγική μας σε σχέση με τη διαχείριση του νερού έως το 2030, μόνο το 60% των ανθρώπων θα έχει πρόσβαση σε αυτό! Ελπίζω όλη η Ελλάδα να γίνει τελικά… μπλε!», είπε χτες η Maude Barlow, πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Μπλε Πλανήτης», παραδίδοντας τον τίτλο της «Μπλε Κοινότητας» στη Θεσσαλονίκη, πρώτη πόλη της Ελλάδας που παίρνει αυτήν τη διάκριση! Τον τίτλο συνυπέγραψαν o πρόεδρος της ΕΥΑΘ, που είναι πρέσβειρα των «Μπλε Κοινοτήτων» στην Ελλάδα, κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Maude Barlow είναι προσκεκλημένη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διεθνούς περιβαλλοντικού συνεδρίου του Πατριαρχείου που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 8 Ιουνίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.