ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απιστία κατά του δημοσίου συμφέροντος το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, καθ’ υπόδειξιν Λάτση

0
Επίσκεψη Λαφαζάνη στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης

Ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Ενέργειας Θανάση Πετράκο, την Συντονίστρια της Νομαρχιακής ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης Χριστίνα Σουλτανίδου και τις πρώην βουλευτίνες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου και Γιάννα Γαϊτάνη επισκέφτηκαν σήμερα το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στη Θεσαλονίκη το οποίο είναι σε πώληση όπως και τα υπόλοιπα και συναντήθηκε με εργαζομένους.
Εκείνο που επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης ήταν ότι: «Ειδικά για το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης το ξεπούλημα του θα είναι και το τέλος του διότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σημάνει το σταμάτημα της παραγωγικής του δραστηριότητας και τη μετατροπή του σε μία εμπορική επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

Στη συνάντηση με τους εργαζομένους ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι:
“Αποτελεί μέγα εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα η απόφαση της κυβέρνησης καθ’ υπόδειξιν στην ουσία του κ. Λάτση να ξεπουλήσει τα ΕΛΠΕ σε ξένους πολυεθνικούς ομίλους. Επιπλέον η απόφαση της αυτή συνιστά πράξη απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος, διότι γίνεται στην ουσία για να ικανοποιηθούν οι θελήσεις της πλευράς Λάτση. Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στην σημερινή συγκυρία σε συνδυασμό με το ξεπούλημα και των άλλων ενεργειακών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο χωρίς δημόσια ενεργειακή βάση.

Ειδικά για το διυλιστήριο της Θεσ/νικης το ξεπούλημα του θα είναι και το τέλος του διότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα σημάνει το σταμάτημα της παραγωγικής του δραστηριότητας και τη μετατροπή του σε μία εμπορική επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Οι εργ/νοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πληρώσουν πρώτοι τη νύφη με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτό το εθνικό έγκλημα.

Η Λαϊκή Ενότητα θα κάνει ότι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και μαζί με το λαό για να αποτρέψει αυτή τη πράξη εθνικής προδοσίας. Επιπλέον η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν επιχείρημα διότι το σημερινό μάνατζμεντ που ανήκει στο δημόσιο απέδειξε ότι μια δημόσια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα.

Η δική μου συμβολή ως Υπουργός Ενέργειας ήταν να αποκαταστήσω την νομιμότητα η οποία παραβιαζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν επί της ουσίας το μάνατζμεντ δεν το είχε το δημόσιο αλλά η πλευρά Λάτση”.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας ειδικά για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, οι οποίοι επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεσμεύτηκε ότι “η Λαϊκή Ενότητα θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ων Σύμβουλο των ΕΛΠΕ για να του θέσει το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου από τα ΕΛΠΕ”.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν την συμβολή του Παν. Λαφαζάνη ως ο μόνος και ο πρώτος Υπουργός που κατάφερε, να αναλάβει το δημόσιο το μάνατζμεντ που του ανήκε.

Τέλος συναντήθηκε με τη Διεύθυνση στα γραφεία της διοίκησης των διυλιστηρίων της Θεσσαλονίκης με τους Χριστόφορο Αντώτσιο, Δ/ντη Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, την Μουγκριώτου Βασιλική, Δ/ντρια Υγιεινής και Ασφάλειας, Προστασίας του Περιβάλλοντος και διασφάλισης ποιότητας, τον Δανιήλ Αντωνόπουλο, Δ/ντη Λειτουργίας Διυλιστηρίου και τον Δημήτρη Πορλίδα, Επικεφαλής Τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού ΒΕΘ, όπου ενημερώθηκε και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την κατηγορηματική αντίθεση της ΛΑ.Ε στο προωθημένο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ από την μνημονιακή κυβέρνηση του κ.Τσίπρα.

«Απαράδεκτη οποιαδήποτε λύση στοχεύει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

«Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε λύση, η οποία στοχεύει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»τόνισε, σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι «η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε αμερικανονατοικό πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο» και θα ενταχθούν στους σχεδιασμούς του για την περιοχή, τους οποίους χαρακτήρισε «εμπρηστικούς», ενώ τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν ευνοεί ούτε και τα συμφέροντα της Ελλάδας.
«Λύση για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ εμάς θα μας βρει αντίθετους. Αυτό που χρειάζεται όλη η περιοχή είναι να φύγει από τη θηλιά του ΝΑΤΟ, όλη η Βαλκανική» είπε ο κ. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι «χρειάζονται ανεξάρτητες πολιτικές φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια» και πρόσθεσε: «Γι αυτό και εμείς αντιτιθέμεθα σε αυτή τη λύση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ονοματοδοσίας, πολύ περισσότερο,μάλιστα, διότι δε βλέπουμε ότι αυτή η λύση θα λύσει το κύριο πρόβλημα που έχουμε με τα Σκόπια, την ακύρωση του αλυτρωτισμού, που εκπορεύεται από την πλευρά της FYROM και ο οποίος αλυτρωτισμός, εδράζεται και στο σύνταγμά τους και στις εκπαιδευτικές λειτουργίες τους και στη δημόσια επικοινωνιακή τους πολιτική».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.