ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ απονομής πτυχίων της Ακαδημίας Ρομποτικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας

Sharing is caring!
0Shares

Περισσότερα από 2.000 άτομα από πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων περίπου 650 παιδιά, θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις φοίτησής τους στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Ακαδημία, η οποία συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο πανελλαδικής δράσης της, θα υποδεχθεί τους μαθητές της από Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πέλλα Ημαθία, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα και αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας και θα τους επιδώσει τα πτυχία για την επιτυχή παρακολούθηση των προγραμμάτων ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στους παρευρισκόμενους θα μιλήσει η Dr. Chrissi Nerantzi, Principal Lecturer in Academic Continuing Professional Development, από το Πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Στην εκδήλωση θα γίνει, επίσης, η απονομή των πιστοποιήσεων στους εκπαιδευτές του δικτύου, θα βραβευθεί η αγωνιστική ομάδα, αλλά θα τιμηθεί και η σχεδιαστική ομάδα του ρομπότ ACE, που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια, πριν από την τελετή απονομής στους νέους πτυχιούχους.

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η πρώτη εκπαιδευτική ακαδημία αυτού του τύπου στην Ελλάδα και αποτελεί ένα πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος. Επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Φαχαντίδης, του οποίου γνωστικό αντικείμενο αποτελεί η έρευνα εστιασμένη στην εφαρμογή τεχνολογιών ρομποτικής σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της διά βίου μάθησης από το 2000.

Διδάσκοντες της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από καταρτισμένους επαγγελματίες με εμπειρία σε δραστηριότητες με παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2312-315.401 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ρομποτικής: http://www.robotics.uom.gr/

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.