ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μεγάλη ανανέωση στη νέα κυβέρνηση

0

Νέα ώθηση στην αποτελεσματικότητα της άσκησης του έργου της αιγυπτιακής κυβέρνησης δίνει από σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με το νέο Υπουργικό συμβούλιο που ορκίστηκε το μεσημέρι ενώπιόν του να παρουσιάζεται αισθητά ανανεωμένο κατά το ένα τρίτο στη σύνθεσή του και μάλιστα με δύο περισσότερες γυναίκες υπουργούς, που πλέον θα ελέγχουν το 25% της κυβέρνησης σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου περιλαμβάνει 12 νέους Υπουργούς από τους 32 συνολικά.

Οι σημαντικότερες αλλαγές σημειώθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, όπου τον επί τέσσερα χρόνια Υπουργό κ. Σέντκι Σόμπχι θα διαδεχθεί ο κ. Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Μαχμούντ Ταουφίκ να διαδέχεται τον κ. Μάγκντι Άμπντελ Γκαφάρ και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μοχάμεντ Μάιτ αναβαθμίστηκε σε Υπουργό, αντικαθιστώντας τον κ. Αμρ Ελ Γκάρυ.

Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο κ. Μουστάφα Μαντμπούλι, που διατηρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Οικισμού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.