ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των διοδίων στα Μάλγαρα από τη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Sharing is caring!
0Shares

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν χτες Παρασκευή 22 Ιουνίου, στα διόδια των Μαλγάρων και άνοιξαν της μπάρες για μία ώρα από τις 18.00 ως τις 19.00. Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική ενάντια στις αυξήσεις των διοδίων κατά 150% και την πώληση της Εγνατίας Οδού.
Τα μέλη της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης που συνομίλησαν με τους επερχόμενους οδηγούς, διαπίστωσαν πως όλοι ήταν ενήμεροι και μάλιστα δυσαρεστημένοι με την κατάσταση αυτή.
Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι οδηγοί που πήραν το κείμενο της Λαϊκής Ενότητας και θέλησαν μέσω αυτού να ενημερωθούν.

Αναλυτικά το κείμενο της ΛΑΕ:

“ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ, ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, καθώς και το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού με όρους πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών, προέβη στην έκδοση ΚΥΑ (Τσακαλώτος-Σπίρτζης), με την οποία αυξάνει δραματικά τις τιμές των διοδίων που υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ενώ παράλληλα καθορίζει πάνω από 60 διόδια κατά μήκος και παραπλεύρως της.
Συγκεκριμένα, η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό, από 0,03 ευρώ/χιλ-τρο που είναι σήμερα, γίνεται 0,05 ευρώ/χιλ-τρο, δηλαδή αυξάνεται κατά 60%.
Τα δε διόδια των Μαλγάρων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα αυξηθούν κατά 150%, δηλαδή από 1,20 ευρώ, θα εκτοξευθούν στα 2,98 ευρώ !!
Η ΚΥΑ προβλέπει ότι οι τιμές αυτές των διοδίων μπορούν να αλλάξουν (να αυξηθούν δηλαδή), αν κατά το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού, συμφωνηθούν άλλες τιμές με τον αγοραστή.
Και πολλά άλλα….
Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Ιούνη, στις 7.00΄μ.μ. θα ανοίξει συμβολικά τα διόδια των Μαλγάρων, καλώντας όλο τον κόσμο να υψώσει αντιστάσεις και να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.