Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ Δ.ΚΑΜΜΕΝΟ να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο Νίκος Βούτσης
Sharing is caring!
0Shares

Δημόσια έκκληση από τον πρόεδρο της Βουλής προς τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου πριν η υπόθεση του φτάσει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο Νίκος Βούτσης προχωρά σε αυτή την πρωτοφανή πρωτοβουλία επιχειρώντας προφανώς να κλείσει αυτό το μέτωπο.

Ο πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Καμμένος τον είχε αρχικά ενημερώσει ότι θα παραιτείτο από τη θέση του αντιπροέδρου μετά την ανεξαρτητοποίηση του, ωστόσο μετά μετέβαλε στάση.

«Όταν κάποιος δεν είναι σε ένα κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος του» είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Τον καλώ δημοσίως να εκθέσει με άλλο τρόπο τις απόψεις του και να μην επιβαρύνει τη Βουλή με πολιτικού τύπου μομφή»

Ο πρόεδρος της Βουλής επικαλούμενος και τη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη Δευτέρα, τόνισε ότι δεν είναι σωστό για τη Βουλή να ανασυρθούν πολιτικά επιχειρήματα και απόψεις για ένα κανονιστικό ζήτημα που δεν αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του αντιπρόεδρου.

Διευκρίνισε πάντως ότι στην περίπτωση που ο Δημήτρης Καμμένος δεν παραιτηθεί η πρόταση μομφής δεν θα εγείρει πολιτικά ζητήματα, αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα κατατεθεί η πρόταση.

«Θα ξανακάνουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ξαναδούμε το θέμα» κατέληξε.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.