ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ θα ολοκληρωθεί και μετά ΣΔΙΤ με όλους τους εργαζόμενους

Sharing is caring!
0Shares

“Προφανώς, από τη στιγμή που ξεκίνησε η εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ, θα ολοκληρωθεί κιόλας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου της Rail Cargo Logistics Goldair, από τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας “δεν θα σταματήσει όμως η δραστηριότητα της”. Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε, ότι “με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία, μέσω ΣΔΙΤ, ή μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, με συμμέτοχο και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και προκειμένου να μπορούμε να κατασκευάσουμε μέρος των λεωφορείων που χρειάζονται”. Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, θα διασφαλίζει “την παραγωγική δομή στη χώρα και τους εργαζομένους”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η νέα εταιρεία θα έχει και αμυντικό αντικείμενο, ο υπουργός τόνισε ότι “στόχος της νέας εταιρείας αυτής, είναι να αξιοποιεί τον υπάρχονται εξοπλισμό, τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η ΕΛΒΟ και να τις αναβαθμίσει ακόμη παραπάνω”.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το αν πρέπει να εκκαθαριστεί η ΕΛΒΟ “κομμάτι κομμάτι” για να πάρει η νέα εταιρεία όλη την υποδομή, ο κ. Σπίρτζης είπε: “Οχι δεν νομίζω. Το τεχνοοικονομικό μοντέλο που εξετάζουμε είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και όλοι οι εργαζόμενοι” και σημείωσε: “νεότερα θα έχουμε όταν ολοκληρωθούν οι τεχνοοικονομικές μελέτες και οι μελέτες βιωσιμότητας”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.