ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ετερόφυλο ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

Sharing is caring!
0Shares

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έδωσε το πράσινο φως σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, κάτι που μέχρι πρότινος επιτρεπόταν μόνο σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου ακολουθεί την έφεση που είχε ασκήσει ένα ζευγάρι Βρετανών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο νόμος κάνει διακρίσεις εις βάρος των ετερόφυλων, όπως εκείνοι, που επιθυμούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης αντί γάμου.

Το ζευγάρι, η Ρεμπέκα Στάινφελντ και ο Τσαρλς Κέινταν, έχουν δώσει πολυετή δικαστικό αγώνα προκειμένου να τους επιτραπεί να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης γιατί είναι αντίθετοι στο γάμο εξαιτίας της πατριαρχικής του φύσης, όπως την χαρακτηρίζουν. Το σύμφωνο συμβίωσης επιτράπηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία το 2004 και δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια νομικά δικαιώματα με εκείνα που έχουν τα παντρεμένα ετερόφυλα.

Από το 2014 ο γάμος ανάμεσα σε πρόσωπα του ίδιου φύλου είναι νόμιμος στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, γεγονός που σημαίνει ότι τα γκέι ζευγάρια μπορούν είτε να παντρευτούν (με θρησκευτική ή πολιτική τελετή) είτε να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Αντίθετα, η μοναδική επιλογή για τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι ο γάμος.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.