ΚΚΕ: Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά

Sharing is caring!
0Shares

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ ζήτα να ισχύσει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά και χωρίς αυτό να συνδέεται με το προσφυγικό.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει “προεκλογική”την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Ο λαός των νησιών δεν πρέπει να παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία συνοδεύει την προεκλογική τύπου εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ μόνο για τα νησιά που έχουν χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και από την ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών.

Ακόμα αυτά τα κόμματα έχουν μεγάλες ευθύνες, επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό. Είναι απαράδεκτη η λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών.

Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να υπάρξει ο μειωμένος συντελεστής, καλεί το λαό των νησιών να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη του για:

-Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά χωρίς να συνδέεται με το προσφυγικό.
-Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ.
-Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%.
-Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ.
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.