ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρόταση της Οικολογικής Κίνησης για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου

Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Sharing is caring!
0Shares

Πρόταση για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου συνέταξε η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης. Η πρόταση εστιάζει στη μετατροπή του χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου, στην ένταξη, προστασία και αναβάθμιση του χειμαρρικού οικοσυστήματος του τοπικού τμήματος της κοίτης του χειμάρρου Ασβεστοχωρίου, ή Ξηροπόταμου και στη σύνδεση με τη γειτονική επισκέψιμη περιοχή των Βυζαντινών Νερόμυλων (Μυλοτόπι Πολίχνης), μέσω της κοίτης του ίδιου χειμάρρου.

Επίσης, παρουσιάζει μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εντός του στρατοπέδου, ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του. Παραδείγματα τέτοιων παρεμβάσεων αποτελούν η διατήρηση και επέκταση των περιαστικών καλλιεργειών, η συντήρηση και αποκατάσταση ορισμένων από τα στρατιωτικά κτήρια, ώστε να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οργάνωση σεμιναρίων, καφετέρια με τουαλέτες, κλπ. Επίσης, προτείνεται προς εξέταση η δημιουργία ορισμένων ήπιων και συμβατών υποδομών, όπως ποδηλατόδρομος, υπαίθριο αμφιθέατρο και μικρό κάμπινγκ.

Τη διαδικασία σύνταξης της πρότασης συντόνισε και επιμελήθηκε ο Δρ. Βιολογίας, Γιώργος Μπλιώνης.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.