ΠΑΤΡΑ: Έλεγχοι της αστυνομίας για να μην δημιουργηθούν νέοι καταυλισμοί απέναντι από το νέο λιμάνι

Αναφέρθηκε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Sharing is caring!
0Shares

Στις ενέργειες που κάνει η Αστυνομία μετά την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών μεταναστών και προσφύγων απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, αναφέρθηκε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως είπε, «από τις 15 Ιουνίου που έγινε η επιχείρηση για την εκκένωση των καταυλισμών, η Αστυνομία κατήρτισε και εκπόνησε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, κάνει καθημερινά ελέγχους και υπάρχει εμφανής αστυνόμευση».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «προκειμένου να μην δημιουργηθούν εκ νέου άτυποι καταυλισμοί σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, όσοι αλλοδαποί έρχονται στην περιοχή, η Αστυνομία τους απομακρύνει, αφού πρώτα τους ελέγξει». Μάλιστα, όπως είπε σε αυτό το σημείο, «από τις 16 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την επιχείρηση, μέχρι και σήμερα, έχουν απομακρυνθεί περίπου 600 μετανάστες».

Στην συνέχεια, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία, στο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, είναι και θα είναι παρούσα, όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο, για να συνεργαστεί και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα», προσθέτοντας:

«Η Ελληνική Αστυνομία, με γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, αγωνίζεται καθημερινά για να κατοχυρωθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια και να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή και λειτουργεί πάντα με κριτήριο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των ατομικών ελευθεριών».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.