ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Μαλγάρων μέλη της Λαϊκής Ενότητας

Με σύνθημα «Σηκώνουμε τις μπάρες, υψώνουμε τις αντιστάσεις μας», το κόμμα αντιδρά στις αυξήσεις των τιμών και στην εγκατάσταση 4 πλευρικών διοδίων

Sharing is caring!
0Shares

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν μαζικά στα διόδια Μαλγάρων σήμερα Κυριακή, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την αντίδρασή τους στις αυξήσεις των τιμών και την εγκατάσταση τεσσάρων πλευρικών διοδίων στην περιοχή.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας σήκωσαν τις μπάρες το απόγευμα και μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Με σύνθημα «Σηκώνουμε τις μπάρες, υψώνουμε τις αντιστάσεις μας»

Η συμβολική κίνηση της ΛΑΕ πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Σηκώνουμε τις μπάρες, υψώνουμε τις αντιστάσεις μας».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, καθώς και το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού με όρους πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών, αυξάνει δραματικά, από 1/1/2019, τις τιμές των διοδίων που υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό, ενώ παράλληλα καθορίζει 68 διόδια κατά μήκος και παραπλεύρως της.

Συγκεκριμένα, η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από την Εγνατία Οδό, από 0,03 ευρώ/χιλ-τρο που είναι σήμερα, γίνεται 0,05 ευρώ/χιλ-τρο, δηλαδή αυξάνεται κατά 60%.

Τα δε διόδια των Μαλγάρων, σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα αυξηθούν κατά 150%, δηλαδή από 1,20 ευρώ, θα εκτοξευθούν στα 2,98 ευρώ !!

Επιπλέον, προχθές αδειοδότησε 4 παράπλευρα διόδια, αναγκάζοντας όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό, ακόμη και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι δε θα μπορούν  να πηγαίνουν ούτε στις δουλειές τους χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Ιούλη, στις 7.00΄μ.μ. θα ανοίξει συμβολικά τα διόδια των Μαλγάρων, καλώντας όλο τον κόσμο να υψώσει αντιστάσεις, να ανασυγκροτήσει ένα μαζικό, δυναμικό, κοινωνικό κίνημα ενάντια στα διόδια, και να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.