ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Τη μεγαλύτερη αύξηση των 11 ετών κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών

Οι τιμές κατοικιών στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν 4,5% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία

Sharing is caring!
0Shares

Οι τιμές κατοικιών στην ευρωζώνη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της 11ετίας κατά το α΄ τρίμηνο του 2018, μια εξέλιξη που είναι πιθανό να ενισχύσει την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ να δώσει τέλος στο QE το Δεκέμβριο.

Οι τιμές κατοικιών στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν 4,5% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση (σε ετήσια σύγκριση) από το α΄ τρίμηνο του 2017, πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, όταν οι τιμές των asset υποχώρησαν καθώς κατέρρευσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η αύξηση των τιμών κατοικιών ήρθε παρά την απροσδόκητη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη διάρκεια του τριμήνου και πιθανώς θα διαβεβαιώσει τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ ότι έχουν δίκαιο να θεωρούν την επιβράδυνση ως πρόσκαιρη και με ελάχιστα διαρκή συνέπεια.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.